Text till svensk sub header

Vi gör bättre ljudberättelser

Sedan februari 2023 är Filt är en del av PodX Group som är en internationell aktör inom ljudinnehåll som konsoliderar det snabbast växande segmentet inom mediebranschen, podcastindustrin.

Bättre ljudberättelser – det säger det mesta om Filt. Vi producerar radio och podcast med historieberättandet i fokus med höga krav på att resultatet blir berörande, underhållande och givande. Vare sig det är ett vetenskapligt journalistiskt program eller ett fiktivt radiodrama.

Filt är sedan 2002 ett av de ledande redaktionella produktionsbolagen inom public service-medier i Sverige. Vi arbetar idébaserat och publicistiskt kvalitativt med visionen att skapa radio och podd i världsklass.

Vi gör radioprogram och poddar inom kultur, samhälle, vetenskap, teknik, radiodrama och underhållning. Produktioner för Sveriges Radio P1, P2, P3 och P4 är vårt största område liksom orginalproduktion för poddplattformarna PodMe och Spotify.

Filt gör också återkommande poddar på uppdrag av företag och organisationer som Unionen, Nobel Prize Museum, Telia, Försvarsmakten, MSB, Amnesty, RFSU med flera. Då står kundens behov och kommunikationsmål i fokus och vi samarbetar mycket nära för att hitta rätt tonträff och tilltal.

Filt har belönats med bland annat Prix Italia och Stora radiopriset och våra produktioner når varje vecka över 1 miljon lyssnare.

Vid förfrågan gör vi även film för sociala medier och dokumentärfilm, ofta som en vidareutveckling av en podcastproduktion.

Byt region

Vi finns i Köpenhamn sedan 2015 och i Oslo sedan 2018.

Facebook

Få nyheter om oss och våra produktioner.

Gilla oss på Facebook Gilla oss på Facebook

Instagram

Se vårt arbete med att skapa ljudhistorier i världklass.

Följ oss på Instagram

Poddtips

Få tips och dela med dig av dina egna favoritpoddar i vår grupp på Facebook.

Podkasttips Filt på Facebook Podkasttips Filt på Facebook